Ежедневный Журнал

четвер, 11 лютого 2016 р.

Помер Ренато Біалетті, батько італійської "Моки".

Кавоварка типу «Мока» найбільш широко використовується в Європі, особливо на своїй батьківщині, в Італії, де є національним символом. Кавоварки «Мока» бувають різних розмірів, від одного до вісімнадцяти чашок. Оригінальна «Мока» зроблена з алюмінію з бакелітовими ручками.



Перший патент у 1933 році отримав італійський підприємець, власник фабрики по переробці алюмінію і виробництва алюмінієвих деталей для машинобудування, батько Ренато- Альфонсо Біалетті. Кавоварка призначалася для приготування кави на газовій або електричній плиті. Слоган компанії свідчив: «in casa un espresso come al bar», що дослівно означає — «еспрессо вдома, такий же, як в барі». До початку Другої світової війни Біалетті встиг випустити близько 10 000 кавоварок. Вдалий винахід було скопійовано по всьому світу.


Ренато Біалетті помер в Асконі, в австрійському кантоні Тічино.



Йому було 93 роки і всі знали Біалетті як "маленьку людини з вусами" (l'omino coi baffi), героя відомої реклами "Carosello" в п'ятдесятих і шістдесятих.



  Біалетті жив в Оменья, де керував компанією, яка носить його ім'я, потім в 1986 році він відійшов від справ, а ще пізніше, в 2013, до святкувань 80 річчя "Моки" повернувся в сімейний бізнес, заснований його батьком в 1919 році.

Ренато доклав усіх зусиль до того, щоб зробити "Моку" іконою в усьому світі.


Немає коментарів: