Ежедневный Журнал

неділя, 14 лютого 2016 р.

Італійська провінція (Сірміоне).

Сірміоне (італ. Sirmione) — муніципалітет в Італії, у регіоні Ломбардія, провінція Брешя.
Місто розташоване на відстані близько 430 км на північ від Рима, 115 км на схід від Мілана, 31 км на схід від Бреші.
Населення — 8128 осіб (2014). Покровитель — Santa Maria.
Станом на 31 грудня 2010 року в муніципалітеті офіційно проживало 1216 іноземців з 65 країн, серед них 383 громадяни країн Євросоюзу та 61 громадянин України.

Вже за часів Римської республіки тут знаходилось містечко Sermio Mansio, яке мало дві гавані і фортифікаційні укріплення, на місці сучасного замку. Вже в той час тут був курорт. Багато заможних жителів Верони (в тому числі сім'я поета Катулли) мали тут вілли.


У період домінату поселення було укріплено на випадок нападу варварів, проте укріплення не врятували його від взяття лангобардами, які, втім, шанували це місце своїми милостями. Вдова короля Дезидерія, Анза, ​​заснувала тут монастир, нині зниклий. У ці роки західна гавань була засипана і на її місці була створена площа, в даний час присвячена поету Джозуе Кардуччі.


У місті проживали численні прихильники секти патаренів, прихильників Клюнійської реформи, які заперечували верховенство Римського папи над церквою і виступали проти багатства і влади церкви і монастирів. Багато жителів міста були вбиті під час різанини, вчиненої Веронський володарем Мастино I делла Скала в 1276 році.





У XIII столітті містом володіли веронські Скалигери, з ім'ям яких пов'язано будівництво замку, що стоїть біля входу в старовинний центр Сірміоне. З 1405 по 1797 р Сірміоне володіла Венеціанськоа республіка, яка використовувала замок для розміщення військового гарнізону.




У 1889 році були знову виявлені лікувальні властивості термальних вод Сірміоне, і це послужило початком для розвитку туризму. В даний час туризм став основою економіки міста.




У 1920 р в Сірміоне відбулася зустріч Джеймса Джойса і Езри Паунда. У старому місті розташована Вілла Каллас - заміський будинок оперної співачки Марії Каллас.





































Немає коментарів: