Мортаделла - варена ковбаса з Болоньї (регіон Емілія-Романья). За межами цього міста ковбасу часто називають болонською.
Мортаделлу роблять зі свинячого фаршу і свинячого сала, через що утворюється характерна плямиста структура. Свинячий фарш часто змішують з іншими сортами м'яса: яловичиною, телятиною, кониною. Іноді в ковбасу додають тельбухи, шкварки.
В якості спецій при виготовленні Мортаделло використовують часник, перець горошком, вино, фісташки. Обов'язковою вимогою до класичної болонської Мортаделло є наявність сухих ягід мирта в якості основної приправи.
У кожного виробника свій рецепт. Батон ковбаси мортаделла може важити від півкілограма до двох центнерів.
Ковбасу зазвичай нарізають дуже тонко.
Порізати звичайно можна і ножем, але краще уе зробити на спеціальній машинці-аффееееферіче(affettatrice). Тим більше, якщо це вам зроблять в будь якому магазині.
Смачного.
P.S. Історія мортаделли бере свій початок в першому столітті нашої ери.
Немає коментарів:
Дописати коментар