Ежедневный Журнал

четвер, 21 березня 2013 р.

Собор св. Петра у Ватикані.Basilica di San Pietro in Vaticano.1

Собор св. Петра, в тому вигляді, в якому ми його зараз знаємо - це результат перебудов, які чинилися протягом довгих століть.

Тепер це найбільший собор в світі. Собор стоїть на місці, де за переказами був похований апостол Петро. Про місце поховання згадується близько 200 року в листі одного римського християнського священика, Гайя. Цей лист цитує Євсевій Памфіл у своїй «Церковній історії»: «Я можу показати тобі переможний трофей апостолів. Якщо ти підеш до Ватикану або по Остійскіх дорозі, ти знайдеш трофей тих, хто заснував цю Церкву »(2. 25. 7; маються на увазі поховання апостолів Петра і Павла; це іменується« Трофей Гайя »). У другій половині II століття над цим місцем був встановлений невеликий пам'ятник, який і є центром собору.

Наступні століття вносили свої реконструкції в усі архітектурне облаштування простору навколо цього пам'ятника. Коли за часів імператора Костянтина на цьому місці було вирішено звести церкву, засипали стародавній некрополь під пам'ятником Петра (320 р.). Незабаром була побудована базиліка, яку освятив папа Сильвестр I, як вважається, в 326 році.
Ми опустимо розповідь про більш ніж тисячолітньої історії перебудови церкви і перенесемося в епоху Мікеланджело, коли на цьому місці був споруджений Собор св. Петра.

Немає коментарів: