Ежедневный Журнал

неділя, 20 лютого 2011 р.

Про мігрантське питання в Європі. І не тільки...









Нещодавно Європу ховали з причини її стрімкого заселення страшними мусульманськими мігрантами, проти яких у розпещених європейців пасіонарність не та. Потім раптом з'ясувалося, що пасіонарність у європейців просто стояла на запасній колії, дбайливо змащена. І коли знадобилося, її викотили. А мігранти-мусульмани, навпаки, почали викочуватися. Разом з мульти-культи, який, виявляється, «провалився».



























Тим не менш, очікувати особливого повороту «різко вправо» не варто. І всіх мігрантів не виженуть, і мульти-культи ще деякий час пожують. Тому що «не усе готово».







А що саме? І, до речі, навіщо ПОТРІБНІ всі ці мігранти і джига-джага мульти-культи навколо них?







Ні, на побутовому рівні нам пояснюють справу так, що спочатку мігранти потрібні були будівельним фірмам та іншим роботодавцям, потім - лівим політичним партіям, які пропонували бартер: ми вам громадянство і пільги, ви нам голоси. «Толерантність» теж зрозуміла - її, як зазвичай, впроваджував «найкращий у світі народ» зрозуміло чому.







Але є от ще який поворот справи.







Мігранти-то і справді гидко. Сидять на шиї у чесних громадян, ні фіга не роблять, торгують наркотою, промишляють дрібним криміналом, так, нарешті, просто - гидко. І їх багато, а європейські влади їх пестять і влаштовують їм всякі потурання, льготки і так далі. А невдоволення глушить «толерацією» і «політкоректністю».







Але ж це має досить передбачуваний ефект - уявіть собі, розвиток тієї самої толерантності. Тільки не до мігрантів. Європейці починають краще ставитися один до одного. Німці до французів, французи до іспанців, і так далі. Просто тому, що вони однаково білі й однаково не можуть назвати чорне чорним.







Зрозуміло, мігранти дістали не всіх. Багато європейців на чорні пики не реагують зовсім або реагують мляво. Але такі толерастікі і на «інших європейців» не реагують. А тут дуже важливо те, що на мігрантів почуття саме тієї частини евронаселенія, яка має особливо яскраво виражені національні пристрасті і не цілком вільна від шовінізму. Затятих шовіністів у «старій» Європі небагато, але вони зуміли б відмінно побитися і пересварити всіх інших, не було б їхніх увага відвернута на постійно діючий подразник, тобто на чорних і кольорових. Більш того, «праві хлопці з усього континенту» почали дружити, замість того, щоб, скажімо, переглядати підсумки яких-небудь воєн або з'ясовувати, чий Ельзас. Тому що нахабні негри і араби неіллюзорно дістали.







Але коли канал зливу емоцій став працювати як канал їх порушення (тобто шовіністичні почуття стали не тільки відволікатися на мусульман і негрів, але й активно порушуватися про і на них, тому що ті вкрай офонарелі), на крантік лягла невидима рука і рішуче його прикрутила . З'ясувалося, що «є європейські цінності», що «треба дбати не тільки про тих,що приїжджають, а й тих,що приймають», що нелегалів треба висилати і ті де і ті пе. Ну і загальне поправіння на цьому тлі - яке зараз теж дуже в касу.







Однак вигнання «всією гидоти» з Європи не буде. Кількість подразника просто знизять до потрібного відсотка, щоб шовіністам було на що шипіти. Після чого почнеться друга частина марлезонського балету - замість «мультикультурності» мігрантів почнуть «оєврокультурівать» і «інтегрувати у суспільство», причому неодмінно криво-косо, щоб, не дай Бог, і справді не інтегрувати.







Втім, поки що нікого всерйоз не висилали. Чистки тільки намічаються. Хоча дехто вже їде додому на історичну батьківщину.







А ось до речі поворот: як будуть себе почувати люди, які пожили в Європі, а потім їх звідти випхали? Що буде відчувати негр чи араб, надихавшись паризьким повітрям, звиклий до чистих сортирів і до ввічливих поліцейських, до майже безкарних крадіжок в супермаркетах, пивку на свіжому повітрі і інших нехитрих благ - у себе на історичній батьківщині, в зачуханних країнах третього світу, де поліція б'ється, за спробу крадіжки з крамниці можуть що-небудь відрубати (або просто вбити на місці), алкоголь заборонений, вранці кричать бридкі муедзини (ісламізм мігрантів сильно перебільшено: це в Європі вони виставляються «мусульманами», а опиняючись в автентичному мусульманському оточенні, вони, мабуть, виють), ну і при владі тридцять років одна і та ж пика?







Втім, і затяті мусульмани, особливо професійні проповідники, які робили непогану кар'єру на Заході, опинившись на історичній батьківщині, можуть вдаритися в революцію. Просто тому, що нічого більше не вміють, як тільки «розпалювати».







Наприклад - із Франції стали регулярно висилати "проповідників" і "імамів", що закликають до різні капості і хулівшіх західний спосіб життя. Наприклад, рік тому в Єгипет вислали якогось Алі Ібрагіма ель-Судані за проповідь джихаду і апологію насильства. Його взагалі-то висилали два рази - перший раз він нелегально повернувся, щоб продовжувати в тому ж дусі. Але товариша, загалом, вислали. У Єгипет, ага.







Тепер питання: а зараз він що робить? Що робив він - та інші професійні баламути - всі ці гарячі дні? Здогадатися неважко, так.







Хоча, звичайно, поки що це "не фактор" - це поки що так, другий знак після коми. Але якщо вислати з розвинених країн МАСУ мігрантів, по третьому світу покотиться такий пітний вал оновлення, що мама не горюй.







Ось він де, експорт революції-то. Адже і в будь-який момент можуть ...
















Немає коментарів: