Ежедневный Журнал

вівторок, 22 грудня 2015 р.

Ловись рибко і не тільки.


Ось такий результат підводного полювання мого колеги.

І деякі поради по приготуванню риби.
• Перед обробкою риби помістить її в посуд з водою, якщо риба тоне - вона свіжа, якщо ні, то відмовтеся від приготування даного продукту. 
• Морожену рибу відтаюють в холодній воді з додаванням 1 / 2 ст. ложки солі на 1 літр води. 
• Філе риби відтають без води, щоб не втратити живильні речовини і не погіршити смак риби. 
• Не рекомендується відварювати ляща, коропа, навагу, коропа - бульйон з них виходить гіркий.
• Для усунення сильного запаху при смаженні риби в олію покладіть одну картоплину, очищену і нарізану скибочками.
• Щоб усунути різкий специфічний запах камбали, при її чищенні видаліть шкіру з темної сторони.
• Харчові відходи, що залишаються при підготовці смаженої риби (голова, кістки, плавці, хвости), потрібно використовувати для варіння невеликої кількості бульйону, на якому можна приготувати смачний соус.
• Не давайте сильно кипіти рідині, в якій вариться риба.
• Рибний бульйон солять на самому початку варіння.
• Рибні котлети будуть смачніше, якщо покласти у фарш дрібно нарізаний і злегка обсмажену цибулю.
• Рибу перед смаженням потрібно солити так: у склянці холодної води розвести одну чайну ложку солі і отриманим розсолом залити підготовлену рибу, через 5-7 хвилин розсіл злити.
• Щоб риба добре підрум'янилися, її перед смаженням рекомендується обсушити паперовою серветкою.
• Щоб риба при смаженні добре підрум'янилися і не підгоріла, до рослинної олії додають свинячий жир або вершкове масло.
• Смажена риба виходить смачною, якщо перед жаренням її потримати в молоці, потім обваляти в муці і смажити в киплячій рослинній олії. Щоб жир не розбризкувався, а риба краще смажилася, треба накрити сковороду перекинутим друшляком.
• Незалежно від величини, рибу запікають або смажать в сильно розігрітій духовці.
• При смаженні риба не розвалиться, якщо її посолити за 10-15 хвилин до приготування.
• Варена риба готова, якщо її плавці легко відділяються. Смажена риба готова, якщо при натисканні на неї ложкою витікає прозорий сік.
• Після рибних і жирних страв не слід пити холодну воду.
• Не можна зберігати рибу поруч з молочними продуктами, тому що це може додати їм рибний запах.
• Якщо посуд зберіг запах риби або цибулі, його слід прополоскати водою з оцтом, тоді запах зникне.
• Оселедець буде ніжним і м'яким, якщо його вимочити в молоці.
• Якщо ви купуєте в магазині велику морську рибу, беріть шматок від хвоста - ці частини смачніше.
• Морську рибу добре скропити оцтом або лимонним соком - це частково усуває сильний запах.
• Якщо ви хочете зварити рибу, спочатку зробіть овочевий відвар, як для супу. Якщо ж ви хочете приготувати заливну рибу, то спочатку поставте варитися голови і лише хвилин через 20 опустіть у відвар інші шматки риби.



Немає коментарів: