Ежедневный Журнал

вівторок, 24 вересня 2013 р.

Не знаю що й сазати.

 З одного боку всі мають право сходити з розуму по своєму. А зіншого-гидко. Та Бог їм суддя.
Італійські політики влаштували власний « День поцілунків» прямо на засіданні парламенту. Під час дебатів в минулий четвер вони встали і почали демонструвати одностатеві обійми і поцілунки , перервавши засідання . Таким чином продемонструвавши солідарність з меншинами і гасло «Ми не боїмося ! ».
Партія «Рух П'ять зірок» ( M5S ) влаштувала акцію протесту проти замовчування проблем меншин під час парламентських дебатів про законопроект про заборону дискримінації за принципом сексуальної орієнтації. Законопроект дозволить розширити в країні захист лесбіянок , геїв , бісексуалів і транссексуалів від дискримінації.
У підсумку , законопроект був прийнятий нижньою палатою парламенту з голосуванням 354 «за» проти 79 « проти». Тепер , після проходження нижньої палати , законопроект проти гомофобії повинен тепер пройти через італійський Сенат .
Слід зауважити , що самі ЛГБТ(лесбійки, геї, бісексуали і трансгендерні люди)- активісти в Італії даний законопроект досить різко критикують , оскільки , на їх думку , він хоч і криміналізує гомофобію , але все ще дає простір для « висловлювання альтернативних думок у рамках політичних , культурних чи релігійних організацій» , що дозволить клерикальним групам продовжувати робити гомофобні заяви.

Немає коментарів: