Ежедневный Журнал

середа, 17 серпня 2011 р.

Відразу п'ять російських біатлоністок прийняли громадянство України.

Відразу п'ять молодих російських біатлоністок прийняли рішення змінити громадянство на українське, щоб мати можливість виступати за національну команду цієї країни.




Про це у середу, 17 серпня, повідомляє газета Московські новини.



Мова йде про 23-річну Тетяну Бєлкіну, її 20-річну сестру Надію, 20-річних Христину Степанову та Августу Куликову, а також про 17-річну Лілію Горпинич.



"Сестри Бєлкіни в різні роки виступали за збірні Росії, вони знають, що тепер на них чекає карантин до наступного літа. Інші, якщо заслужать, можуть бігати за Україну хоч із цього сезону. Відразу скажу: не ми були ініціаторами їх переходів, дівчата звернулися самі . Можливо, з ряду причин у них більше перспектив проявити себе тут, ніж у Росії", - сказав газеті президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.



Зазначимо, що в біатлоні зміна громадянства - поширена практика. У збірній Україні на даний момент виступає Лілія Вайгіна-Єфремова, яка до цього захищала кольори збірних Росії та Білорусі, а також Наталія Бурдига, яка раніше виступала за Росію.



Крім того, у 2002 році змінила громадянство з українського на білоруське Олена Зубрилова.



Нагадаємо, що нещодавно на рік за вживання допінгу була дискваліфікована одна з найсильніших українських біатлоністок - Олена Хвостенко.



http://ua.korrespondent.net/sport/1251630-vidrazu-pyat-rosijskih-biatlonistok-prijnyali-gromadyanstvo-ukrayini

Немає коментарів: