Ежедневный Журнал

неділя, 3 липня 2011 р.

3 липня – День Флоту України! Усіх причетних зі Святом!

День флоту України є професійним святом не тільки військових моряків, але і моряків морського і річкового флотів. Це свято відзначається щорічно в першу неділю липня. Цього року програма святкових заходів особливо широка і насичена.




16 кораблів, катерів та суден візьмуть участь у параді бойових кораблів до Дня флоту України, який відбудеться в неділю, 3 липня, в Севастополі. Український флот на святі будуть представляти, зокрема, фрегат «Гетьман Сагайдачний», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», кораблі управління «Славутич» і «Донбас», морський тральщик «Чернігів», середній десантний корабель «Кіровоград», корвет «Тернопіль» та інші.







Згідно з планом святкових заходів, крім кораблів і суден ВМС України в параді також візьмуть участь два кораблі морської охорони прикордонної служби України, рятувальне судно від ДП «Севастопольський морський торговельний порт».







Основні святкові заходи у Севастополі і в інших місцях базування ВМС України почнуться 2 липня. Так, в Севастополі, в Академії ВМС імені Нахімова о 10:00 відбудеться урочисте вручення офіцерських погонів і дипломів 49 випускникам ВНЗ.



Цього ж дня, о 15:00 в Українському культурно-інформаційному центрі розпочнеться урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди Дня флоту України, а о 17:30 - церемонія покладання квітів до пам'ятника Петру Конашевичу-Сагайдачному.



3 липня о 8:45 на кораблях та у військових частинах ВМС України відбудеться урочистий підйом Військово-морського прапора. Парад кораблів планується провести з 09:00 до 10:00. Після цього з 10:00 до 10:30 на площі Нахімова відбудеться ритуал традиційно вручення морських кортиків випускникам Академії ВМС імені Нахімова, який завершиться урочистим проходженням особового складу.







У День флоту України з 11:00 до 18:00 на причалі Морського вокзалу буде організовано огляд кораблів, озброєння та військової техніки ВМС України почесними гостями та представниками шефських делегацій, мешканцями і гостями Севастополя. З 14:00 до 18:00 на кораблях і в частинах Військово-Морських Сил України буде проведено День відчинених дверей.







Близько 19:00 на площі Нахімова буде організовано урочисте нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка, присвяченого Дню флоту України, після завершення якого почнеться святковий гала-концерт за участю зірок української естради. О 22:00 над Севастопольською бухтою буде проведено святковий феєрверк.



Святкові заходи до Дня флоту України, зокрема, урочисті збори, шикування та проходження особового складу, концерти, зустрічі з шефськими делегаціями відбудуться також в Одеському, Донузлавському, Феодосійському, Керченському, Сімферопольському, Сакському та інших гарнізонах.



Довідка:

На сьогоднішній день чисельність Військово-морських сил України налічує приблизно 15 тисяч осіб. У складі ВМС України перебувають понад 71 бойових кораблів, суден і катерів забезпечення, близько 30 літаків і вертольотів, близько 40 танків, понад 90 бойових машин піхоти, близько 190 бронетранспортерів і більш ніж 60 артилерійських систем і мінометів. Командувач ВМС України - адмірал Віктор Максимов.





Джерела:

http://novynar.com.ua/politics/175428

30.06.2011, 15:54

У параді до Дня українського флоту в Севастополі візьмуть участь 16 кораблів, катерів та суден

http://tsn.ua/ukrayina/rosiyskiy-korabel-vizme-uchast-u-paradi-vms-ukrayini.html

Севастополь, 30.06.2011, 21:16





Фото з:

http://flot2017.com/show/news/26028

http://fleet.sebastopol.ua/morskaderzhava/index.php?article_to_view=181

http://vms.org.ua/

http://novynar.com.ua/gallery/politics/475



http://vagabondo-str.livejournal.com/166444.html

Немає коментарів: