Ежедневный Журнал

пʼятниця, 16 жовтня 2015 р.

Італійський дозвіл на проживання та робота в країнах ЄС.

Робота чи навчання в інших країнах Євросоюзу при наявності італійського дозволу на проживання можливі тільки в тому випадку, якщо український громадянин має довготерміновий дозвіл на проживання в Італії (permesso di soggiorno di lungo periodo) і якщо тривалість такої роботи чи навчання не перевищує 90 днів.


Якщо в українського громадянина є короткотерміновий дозвіл на проживання в Італії (по роботі, навчанню, за сімейними обставинами і т.д.) і він бажає поїхати в іншу країну ЄС працювати чи навчатися на період, який перевищує 3 місяці, то в такому випадку він повинен зробити запит у відповідне посольство про надання йому цільової візи, а пізніше і відповідного дозволу на проживання в цій країні.
Варто зазначити, що кожна країна-член Євросоюзу може встановлювати власні квоти на кількість таких іноземців.
Для отримання документів на проживання в інших країнах ЄС на період певної роботи чи навчання, відповідна країна може попросити іноземного громадянина продемонструвати наявність достатніх фінансових коштів для проживання на її території, наявність житла та медичної страхівки. Крім того, в залежності від мети поїздки, потрібно буде також продемонструвати:
  • робочий контракт;
  • наявність коштів для ведення власного бізнесу;
  • документи, які підтверджують вступ у навчальний заклад тощо.
Відповідно до цих запитів та наданих документів в країні призначення іноземцю видадуть відповідний дозвіл на проживання: по роботі, по навчанню чи по веденню власного бізнесу.
При переїзді українського громадянина на роботу чи навчання в іншу країну ЄС італійський дозвіл на проживання залишається у нього і не втрачає своєї дії.
Відміна permesso di soggiorno di lungo periodo можливе тільки в тому випадку, якщо громадянину видали довготривалий дозвіл на проживання в іншій країні ЄС і якщо він не перебував на території Італії протягом 6 років.
Permesso di soggiorno di lungo periodo можуть відмінити і втому випадку, якщо його власник не перебував на території ЄС протягом 12 місяців підряд.
Для більш детальної інформації про оформлення документів на роботу чи навчання в кожній окремій країні ЄС звертайтеся у відповідні посольства. Список посольств в Мілані можна знайти на цій сторінці, у Римі ось тут і список посольств різних країн в Неаполі.
Ті, хто бажають поїхати в Німеччину, можуть знайти багато корисної інформації про життя української громади в Гамбурзі.
Вам потрібна віза для в'їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.



Немає коментарів: