Ежедневный Журнал

середа, 3 листопада 2010 р.

Берлусконі каже, що зв'язок з юною марокканкою - це бажання допомагати людям

Італійський прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі прокоментував черговий секс-скандал, в якому йому приписують зв'язок з юною марокканкою. Визнавши те, що не дозволяли заперечувати свідчення свідків, політик виставив себе перед італійцями добродійником, пише La Stampa.

"У мене є серце, я роблю все, щоб допомогти людям, які потребують допомоги", - заявив Берлусконі під час прес-конференції в Ачеррі. Отже, він однозначно підтвердив, що дав розпорядження про звільнення своєї юної подруги, коли її заарештували за крадіжку. Там же, де розслідування пробуксовує, Берлусконі все заперечує, зокрема те, що займався з неповнолітньою іммігранткою сексом.



Поки що в історії про святкування політиків з повіями в будинку Берлусконі в Аркорі є три незаперечні обставини. Головне з них - те, що юна марокканка справді відвідувала резиденцію, пише Corriere della Sera. Директор новинної програми Tg4 Еміліо Феде повідомив напередодні, що він не був з нею знайомий особисто, але міг бачити пару разів на вечері в будинку прем'єра.



Другою обставиною, що не береться під сумнів, є те, що неповнолітня справді отримувала гроші готівкою, нехай навіть, як вона присягається, просто зустрічалася з прем'єром на цих святах і не вступала з ним у сексуальні стосунки. Не йдеться про величезні суми, але вони завжди були кратні тисячі, про що говорила й учасниця іншого секс-скандалу з невгомонним прем'єром - Патріція Д'Аддаріо, яка, за її словами, провела ніч з Берлусконі в палаці Граціолі.



"Отже, близько 5 тис євро за зустріч з сімейної "каси" Берлусконі", - пише автор статті.



Нарешті, третя обставина: відтоді як 27 травня неповнолітня, що перебувала під опікою соціальних служб, опинилася в поліцейській дільниці після того, як подруга звинуватила її в крадіжці 3 тис євро, відразу ж активізувалася розгалужена мережа захисту. Починаючи з тиску "згори" на поліцейське керівництво з тим, аби щодо дівчини було ухвалено найм'якше рішення.



Голова Демократичної партії зажадав відставки прем'єра, і навіть найпалкіші прихильники Берлусконі розгублені, зазначає La Stampa.



Історія, про яку йде мова, почалася ще в травні. Неповнолітня марокканка, відома тільки по імені Рубі, приїхала до Італії, щоб стати моделлю або телеведучою. За її словами, вона більше року ходила на приватні вечірки Берлусконі, щоб потім зробити кар'єру.



Після того, як її сусідка, з якою вона знімала кімнату в Мілані, вигнала її з будинку, дівчина опинилася на вулиці і була затримана поліцією. Тоді з'ясувалося, що у неї немає дозволу на проживання в Італії.



Будучи затриманою, Рубі повідала поліції, нібито мала інтимний зв'язок із самим прем'єр-міністром.



Вона стверджувала, що політик заплатив їй готівкою за ніч, проведену разом. Проституція як така не заборонена в Італії, проте для цього дівчина мала обов'язково бути старшою 18 років. Прокуратура завела з цього приводу справу, проте офіційного розслідування не розпочала. Офіційні особи зазначають, що слова дівчини містять багато суперечливої інформації, а від деяких свідчень вона зовсім відмовилася.



Тим часом рівень популярності Берлусконі тепер як ніколи низький - його підтримує мінімальна кількість населення за весь період його перебування при владі з переобрання в 2008 році.



Секс-скандали, в яких замішаний немолодий політик, повторюються з дивовижною регулярністю. Так, в серпні 38-річна "співробітниця" служби ескорту, Марія Тереза Де Ніколо, відома як "Тері", розповіла, що в 2009 році вона і дві її "колеги" займалися з прем'єром груповим сексом. Вранці Берлусконі нібито дав Тері 1000 євро і подарував коштовність.



Берлусконі підозрюють також в зв'язках з елітною повією Патрисією Д'Аддаріо на віллі Граціолі. У липні 2009 року на сайті видання L'espresso був опублікований аудіозапис інтимного побачення Патрисії і Берлусконі. Дещо пізніше Д'Аддаріо заявила, що після проведеної разом ночі Берлусокні погрожував їй і її дочці.



У зв'язку зі скандальними повідомленнями Патрисії Д'Аддаріо італійська прокуратура наприкінці червня почала розслідування, опитавши 19 жінок "за викликом" і ймовірного сутенера Джанпаоло Тарантіні. Тим часом ще в травні дружина Берлусконі - Вероніка Ларіо, що прожила з ним 19 років, подала позов про розлучення, але потім передумала.



Сам Берлусконі заявляв, що ніколи не платив повіям за секс і намагався віджартуватись, заявивши: "Навколо так багато красивих жінок, а я не святий".




Немає коментарів: