Ежедневный Журнал

понеділок, 28 березня 2016 р.

Omelette de la mère Poulard.

В ідеально розташованому у самому центрі Мон-Сен-Мішель(Франція) красивому історичному будинку готелі до послуг гостей затишні номери з видом на затоку, абатство або середньовічне місто.


Після напруженого дня знайомства із Мон-Сен-Мішель у престижному ресторані готелю La Mère Poulard можна скуштувати приготовані за традиційними рецептами страви, в тому числі всесвітньо відомий омлет-кулінарна спадщину Аннет Пуляр, видатної кухарки кінця 19-го сторіччя.


Omelette de la mère Poulard
Ingrédients
8 oeufs
60 g de beurre
2 cuil. à soupe de crème fraîche
Sel et poivre
Préparation
Séparer les blancs et les jaunes des œufs. Battre vigoureusement au fouet et séparément les jaunes et les blancs. Saler et poivrer les jaunes seulement. Faire chauffer le beurre dans une poêle. Y verser les jaunes battus, puis, lorsqu'ils ont commencé à prendre, la crème fraîche et enfin les blancs battus. Faire cuire à feu vif puis servir aussitôt.
Conseils : Il est indispensable d'agiter la poêle pendant toute la cuisson.


Готується омлет просто і швидко, а виглядає дуже ефектно.
Відокремити білки від жовтків.
Білки помістити в посуд для збивання.
Жовтки збити окремо з декількома ложками молока або вершків і дрібкою солі.
Поставити сковороду на середній вогонь, змастити маслом, але зовсім трохи.
Вилити жовтки і розподілити їх по всій поверхні сковороди.
Відразу почати збивати білки в міцну піну (додати дрібку солі).
Коли жовтки схопляться, викласти поверх них збиті білки, розрівняти лопаткою. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити хвилин 7-10. Кришкою накривати не потрібно.
Готовність можна перевірити, злегка торкнувшись пальцем поверхні. Білок повинен бути пружним і не липнути до пальців.
Акуратно зняти омлет і перенести на дощечку або тарілку (він відмінно тримає форму). Розрізати навпіл і скласти білком всередину.
Порада-еобхідно струснути кілька разів сковороду під час приготування.


Це дуже смачно, незвично і красиво.
Смачного.





Немає коментарів: