Ежедневный Журнал

понеділок, 21 грудня 2015 р.

12 відмінних пісних страв

12 відмінних пісних страв, які варто приготувати до настання Різдва.


Різдвяний піст починається 28 листопада і закінчується 6 січня, напередодні Різдва Христового. Будь-який піст – це не просто відмова від скоромної їжі, але й від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, для того, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято.
Щодо їжі Різдвяний піст вважається нестрогим. Так, не можна вживати їжу тваринного походження: м’ясо, яйця і молочні продукти. Інші обмеження змінюються залежно від дня тижня. Якщо не припадає ніякого свята, то в понеділок, середу і п’ятницю можна вживати рослинну їжу без олії, у вівторок і четвер – з олією. Щосуботи і щонеділі, аж до 2 січня, можна споживати навіть рибні страви.
Пропонуємо вам підбірку з 12-ти пісних страв, які урізноманітнять ваше меню, якщо ви постите, або ж збагатять щоденний раціон, якщо ви просто дбаєте про своє здоров’я.

Немає коментарів: